Inkl. moms 0

3D bluray

Alla våra filmer har svensk text om inget annat anges och de går att spela i svenska DVD/blurayspelare.

3D bluray innebär bluraykvalitet med 3D-effekter som ger ett annat djup i filmupplevelsen. Du behöver en 3D Blurayspelare, 3D-glasögon och en 3D TV för att kunna se filmen med 3D-effekt.

Vad är 3D Blu-ray?

3D Blu-ray är en ny högupplöst filmformat lanserades av Blu-ray Disc Association (BDA). 3D Blu-ray filmer finns från början i början av 2010 som ger fantastisk filmupplevelse på projektorduk och TV. 3D Blu-ray är fysiskt samma till alla andra blurayskivor, men olika logiskt. 3D Blu-ray är baserat på den nuvarande Blu-ray audio/video-formaten, men har förlängts för att ge 3D-video och 3D menyer innehållet.

3D Blu-ray tillhandahåller imponerande och intressant grafik på 3D-menyn och undertext som kan fastställas antingen närmare till eller längre bort från betraktaren.

Hur fungerar 3D Blu-ray?

Våra ögon se 3D-världen av naturen på grund av lite olika platsen för ögonen. Detta kan vara anledningen till varför vi har två ögon i stället för en. Baserat på denna mekanism, 3D-filmer är skapade, och i många olika metoder, men en sak är densamma: de överföra olika bilder till vänster och höger ögon. De viktigaste 3D video system är Anaglyphic 3D, polariserande 3D och Frame Sequential 3D.

Anaglyphic 3D använder röd/cyan glas filter (ta bort) delen av synliga spektrumet från bilden avsedd för varje öga för att generera olika bilder. Polariserande 3D använder sig av andra attribut av light - riktning. Polariserade glasögon är två olika polariserande filter som endast tillåter en riktning av ljus till passerat, som heter "linjärt polariserad" ljus. Frame Sequential 3D-glasögonen styrs av en sändare, som berättar glasen öppna eller nära låta ljuset passera för att generera olika bild för våra ögon. Dessa inglasad är så kallade "shutter glasögon".


3D Blu-ray krav

Nedan finns de grundläggande systemkraven att spela Blu-ray-filmer på TV. Kontrollera om du har allt att börja spela 3D Blu-ray-filmer på din HDTV.

* 3D HDTV (med 3D-glasögon)

* 3D Blu-ray-spelare

* 3D Blu-ray-film