Inkl. moms 0

Dokumentär

Alla våra filmer är svenska utgåvor om inget annat anges. 

Alla våra filmer är nya inplastade köpfilmer (om inget annat anges).

Blurayfilmer har högre upplösning, vilket innebär bättre bildkvalitet än DVD. Du behöver en blurayspelare för att kunna spela upp filmen och helst en HDTV för att utnyttja den bättre bildkvaliteten. Men idag klarar de flesta TV Full HD (1080p) eller 4K som är ännu högre upplösning.


Våra importfilmer (står import i titeln) är Region B (Europa) som innebär att de går att spela i alla svenska/europeiska blurayspelare. De saknar svensk text om inget annat anges.


Vi utökar ständigt sortimentet och du är även välkommen att höra av dig på info@filmhyllan.nu med tips på filmer vi bör ta in.

Vad som kännetecknar en dokumentärfilm är att den baseras i det verkliga livet eller världen. Det är alltså inte en fiktion eller något som utspelas efter ett manuskript. Så länge dessa regler följs har man i stort sett fria tyglar när det kommer till en dokumentär. Dessa filmer kan dessutom handla om varierande ämnen, som vilda djur, en viss kultur, kändisar eller historiska händelser. Här på Filmhyllan finns det ett brett utbud med dokumentärer för dig som letar efter något intressant, vare sig det gäller för skojs skull eller för att du skulle vilja lära dig mer om någonting.

Dokumentärer - en av de äldsta genrerna

Dokumentärgenren går att spåra tillbaka till när den första filmen producerades, vilket sägs vara strax före år 1900. Några av de första filmerna visade typiska vardagssituationer och handlade oftast om dokumentärkaraktärer. En av de allra första dokumentärerna skapades dock år 1922. Det var Robert J. Flahertys film Nanook of the North, som handlar om hur arktiska jägare och hur de levde. Sedan dess har det dock skapats en rad med andra verklighetsbaserade filmer, som handlar om lite allt möjligt. Idag kan du enkelt hitta ett enormt utbud av filmer från denna genre. Det är endast din fantasi som sätter gränser för vilka  dokumentärer du kan fördjupa dig i.

Hitta dina favoriter här

Här hos Filmhyllan finner du ett brett utbud med dokumentärfilmer. Du kan alltså hitta precis den filmen som fångar din uppmärksamhet. Du kan hitta både svenska och utländska dokumentärfilmer. Dessutom finns det både helt nya filmer för en billigare peng, och även begagnade för en ännu billigare. Utbudet fylls även på då och då i samband med när vi får in fler filmer. På grund av detta rekommenderas det att du tar en titt ibland så att du inte missar dina favoriter när de dyker upp i utbudet.