Inkl. moms 0

District 9 + 2012 + Battle - Los Angeles (import DVD box med tre filmer)

I lager.

249 kr

  • Fri frakt från 799 kr, annars 29 kr
  • Skickar med Postnord eller DHL
  • Leverans 1-6 dagar (import +3 dagar)
  • Ingen faktura eller expeditionsavgft
  • Ett av norra Europas bredaste sortiment av filmer och merchandise

District 9

Filmen, vilken i stora drag har scenografin av en dokumentärfilm, handlar om hur en utomjordisk farkost anlände ovanför Johannesburg i början på 1980-talet och sedan har svävat där fram till idag. Ombord på farkosten fanns ett stort antal utomjordiska varelser (som i nedsättande ordalag kallas för räkor på grund av sin likhet med den sydafrikanska gräshoppan Parktown Prawn) vilka placerades och begränsades till samma bostadsområden som Johannesburgs svarta befolkning. Ett av dessa områden är District 9.

Då utomjordingarna har svårt att anpassa sig till mänsklig mentalitet samt att de smugglat med sig egna vapen (med resulterande våldsamheter) så får den internationella vapentillverkaren, tillika säkerhetsföretaget, Multinational United (MNU) i uppdrag att bevaka District 9.

Efter 28 år så har den sydafrikanska staten beslutat att avhysa utomjordingarna från District 9, och istället placera dem i det koncentrationslägerliknande området District 10. MNU får i uppdrag att sköta avhysningen och filmen följer MNU-tjänstemannen Wikus van de Merwe, på MNU:s avdelning för Alien Affairs, som ansvarar för att utomjordingarna blir informerade om att de ska flyttas.

Wikus van de Merwe är en inte alltför intelligent tjänsteman som fått ansvaret på grund av att han är gift med sin chefs dotter.

Under arbetet så råkar van de Merwe exponera sig för en biokemisk vätska som skapats av utomjordingen Christopher Johnson och dennes vän och som krävs för att återaktivera rymdskeppet. Van de Merwe blir snart illamående och börjar inom kort visa tecken på mutation, varpå MNU kidnappar honom för att utföra medicinska och vapenteknologiska experiment. Van de Merwe lyckas fly och tar sin tillflykt till den enda plats där ingen kommer att leta efter honom - District 9. Van de Merwe och Johnson råkar på varandra igen och Van de Merwe får reda på att Johnson skulle kunna återställa honom till ren människa med vätskan som nu befinner sig på MNU:s laboratorium. Johnson skildras som en rätt sympatisk och medkännande varelse jämfört med många av människorna i filmen som hyser både förakt och ringaktning för utomjordingarna.


2012

År 2009 reser dr. Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) till Indien för att hälsa på sin vän, astrofysikern dr. Satnam Tsurutani (Jimi Mistry). Satnam berättar att temperaturen i Jordens kärna ökar snabbt. Adrian åker genast tillbaka till USA för att berätta detta för Carl Anheuser (Oliver Platt). 2010 berättar president Thomas Wilson (Danny Glover) för sina statschefskollegor att världen som vi känner den kommer att gå under. Så presidenterna startar ett hemligt projekt för att rädda mänskligheten. I Cho Ming, Tibet i Himalaya förbereds några människor för att bygga ett antal enorma arker. 2011 diskuterar en engelsman med en arab om betalningen för räddningsarkernas biljetter - en miljard euro, per person.

2012 reser Jackson Curtis (John Cusack) med sina barn till Yellowstone, men där har klimatet förändrats så att hela området är avspärrat. Jackson träffar på en man som heter Charlie Frost (Woody Harrelson) som berättar att det är världens undergång den 21 december 2012. Men Jackson tror bara att Charlie är fullkomligt galen och struntar i varningen. I Los Angeles kommer en jordbävning som visar en enorm spricka som slukar en hel byggnad. Jacksons ex-fru Kate (Amanda Peet) var med under jordbävningen och ber sin man att ta med barnen hem. Nästa morgon hör Jackson Charlie på radion och precis då ser Jackson en spricka och inser då att Kalifornien kommer att gå under. Han tar sin limousin och hämtar sin familj och Kates pojkvän dr. Gordon Silberman (Tom McCarthy). De kör igenom stan medan jordbävningen kommer upp till 10,9 i richterskalan. De tar ett flygplan och flyger iväg medan de ser Kalifornien sjunka ner i havet. Jackson och hans familj måste ta sig tillbaka till Yellowstone, få reda på av Charlie var arkerna som ska rädda mänskligheten är och ta sig till Cho Ming i Tibet för att rädda mänskligheten från att går under.


Battle: Los Angeles

Den 11 augusti 2011 kallas marinkåren att ingripa i Los Angeles, till en början mot vad som verkade vara ett enkelt meteorregn som föll i havet nära stora kuststäder runt runt om i världen. Det visar sig dock snart att de faktiskt kommer att ställas inför andra krafter: invasion och kolonisering av välorganiserade utomjordingar, vars syfte är att lägga beslag på vår planet jordens vattenresurser. Under trycket av utomjordingarnas avancerade teknik (intensiv användning av UCAVs ), börjar den amerikanska militären gradvis dra sig tillbaka och lämna staden efter hot om total förintelse. En pluton marinsoldater under befäl av Sergeant Michael Nantz, en veteran, har det delikata uppdraget att rädda en grupp strandsatta civila i en krigszon. Under arbetet händer det att Sergeant Nantz upptäcker hur de främmande missilerna kan störas ut. På så sätt går det att rensa luftrummet, som då äntligen bli fritt från främmande drönare, så att kampen för att återerövra staden kan börja.

Klarna Dibs Visa MasterCard PayPal PostNord DHL